DIABETUL DE TIP 2 ȘI HIPOGLICEΜIA ȘI CUM TE POȚI VINDECA…

 Dragă cititor, bine ai venit în lumea sănătății și echilibrului. În lumea educației pentru corp, cunoașterii, și educației interioare.

Prin articolul de mai jos, inspirată de informațiile pe care l-am acumulat și unele pe care l-am ”cules” 😊, scopul meu este să primești o fărâmă de adevăr despre cum funcționează corpul nostru cu toate sistemele sale, și mai ales cât este el de puternic și de determinat să se autovindece dacă îi schimbi mediul și primește sprijinul, hrana și apa de care are reală nevoie.

Te sfătuiesc să citești cu mare atenție întreg articolul, chiar dacă este puțin mai lung, însă scopul meu prin acesta este ca tu să înțelegi cum funcționează corpul, pacreasul, ficatul și suprarenalele, și nădăjduiesc că de acum încolo să intri într-o comunicare și mai profundă cu inteligența celulară, interioară.

Producția de insulină și glucoză în diabetul de tip 2: (3.)Insulina (punctele verzi) este produsă în pancreas și acționează cu (5.)glucoză (puncte albastre) pentru a regla energia în celulele corpului. ( 1.) Stomacul convertește mancarea în glucoză ( 4.)prin prezența insulinei.

Principalul combustibil al corpului este glucoza, o glucidă (formă de zahăr) simplă ce le furnizează tuturor celulelor energia necesară pentru a funcționa, pentru a se vindeca, pentru a crește și pentru a înflori.

Să vedem exact cum funcționează hrana care ajunge în stomac, și care este rolul pancreasului și insulinei, dar mai ales ce face GLUCOZA în corpul nostru.

Glucoza ne menţine în viață și ne ajută să mergem mai departe. Sistemul nervos central depinde de ea, la fel ca orice organ din organism, inclusiv inima. Glucoza este folosită pentru construcția și susținerea musculară, și îndeplineşte funcții vitale precum repararea țesuturilor şi celulelor deteriorate.

Când consumi alimente, corpul tău le descompune, extrăgând glucoza din ele, care ajunge în sânge și călătoreşte prin întregul corp, până la celule. Acestea nu au însă acces direct la glucoză, ci au nevoie de ajutor de la pancreas, o glandă endocrină mare situată în spatele stomacului. Cât de mult ajutor primesc celulele depinde de combinația alimentelor consumate.

Pancreasul monitorizează încontinuu fluxul de sânge. Atunci când detectează o creștere a nivelului de glucoză, el reacţionează prin producerea unui hormon numit insulină. Insulina se atașează de celule și le semnalează să se deschidă și să absoarbă energia de care au nevoie, având în același timp grijă ca nivelul de glucoză din sânge să rămână stabil.

Dacă fluxul de sânge conţine mai multă glucoză decât pot consuma celulele de pildă,dacă mănânci o masă prea bogată, cum ar fi coastele de porc scaldate în sos barbecue cu sirop, adică multă grăsime combinată cu zaharuri) insulina direcționează surplusul de glucoză pentru a fi stocat în ficat. Atunci când nivelul de glucoză din sânge scade (de exemplu, între mese sau în timpul perioadelor de efort fizic intens, ficatul eliberează o parte din glucoza stocată, pentru a fi folosită de celule. De bună seamă, acest lucru se întâmplă numai dacă ficatul este sănătos și funcționează corect.

În mod normal, acest sistem este eficient în optimizarea consumului de glucoză. Dacă pancreasul nu mai produce însă suficientă insulină atunci când aceasta este necesară, el începe să dea rateuri. La fel şi atunci când celulele refuză să lase insulina să se atașeze de ele şi să le deschidă pentru a accepta glucoza, fenomen cunoscut sub numele de rezistenţă la insulină. Acesta apare din cauza faptului că în fluxul de sânge există prea multe grăsimi, care interferează cu acest proces. Un alt element care poate bloca acest proces este starea stagnantă, leneşă sau disfuncțională a ficatului, care îl determină pe acesta să nu mai poată stoca glucoza sau să o elibereze în mod corect în sânge.

Atunci când una dintre aceste probleme (sau ambele) devine manifestă, celulele nu mai absorb suficientă glucoză din sânge. O parte din aceasta este eliminată prin urină, făcându-te să urinezi mai frecvent si deshidratându-te, fapt care explică setea ce apare în astfel de cazuri. Vina nu aparține însă zahărului (sau glucozei), ci grăsimilor din fluxul de sânge. Chiar dacă zahărul este eliminat din organism prin intermediul urinei, motivul real al stării de sete este grăsimea din sânge, care produce un fenomen de deshidratare. Mai mult decât atât, atunci când cineva consumă grăsimi împreună cu zahăr, cel mai adesea alimentele respective conțin inclusiv un exces de sare, care joacă la rândul ei un anumit rol în procesul de deshidratare.

Dacă pancreasul nu mai produce suficientă insulină atunci când corpul tău are nevoie de ea şi/sau atunci când experimentezi o rezistență la insulină, iar aceste condiții determină un nivel extrem de ridicat al glucozei în sânge, apare riscul de a face diabet de tip 2. Cercetarea și știința medicală sunt familiarizate cu prediabetul, precursorul diabetului de tip 2, dar nu știu că există inclusiv etape anterioare acestuia, pe care le-am putea numi: pre-prediabet, pre- pre-prediabet și chiar pre-pre-pre-prediabet. Aceste etape anterioare prediabetului apar pe măsură ce ficatul tinde să devină din ce în ce mai stagnant și mai leneş din cauza dietei foarte bogate în grăsimi, nemaifiind capabil să stocheze glucoza, așa cum ar trebui. Pe de altă parte, există etape anterioare apariției unui ficat pre-gras. De multe ori, etapele precursoare prediabetului şi ficatului gras rămân nedetectate de către medici. Prin urmare, conștientizăm că e musai să avem mai multă grija de ficatul nostru, de câte grăsimi mâncăm și mai ales de perioadele de odihnă.

Medicii și dieteticienii nu știu de ce apare diabetul de tip 2, lucru evident dacă privim dieta pe care le-o recomandă diabeticilor. Dacă ar înțelege ce se întâmplă de fapt în corpul pacienţilor lor, ei le-ar da acestora cu totul alte sfaturi nutriţionale. Deși unele elemente ale tratamentului oferit sunt corecte, medicii nu le pot explica pacientilor lor ce anume cauzeaz boala și cum apare ea.

Aici îți voi explica foarte precis ce înseamnă diabetul de tip 2, de ce apare rezistenţa la insulină, ce este hipoglicemia cum îți poți reechilibra sistemul suficient de mult pentru ca organismul tău să se poată vindeca singur. Așadar te rog încă odată să îl citești cu atenție.

Depinde doar de tine dacă conștientizezi că orice boală, dezechilibru care apare, apare ca un mesaj de SOS pe care îl transmite corpul datorita mediului pe care i l-ai creat. Dar tot de tine depinde și schimbarea mediului spre reechilibrare și vindecare, și mai apoi prevenție pentru alte disfuncții și boli.

SIMPTOMELE DIABETULUI DE TIP 2

Dacă suferi de diabet de tip 2, este posibil să experimentezi unul sau mai multe din următoarele simptome. (De remarcat că este posibil să te afli în primele etape ale bolii şi să nu experimentezi încă niciun simptom.)

O sete neobişnuit de mare, gura uscată, urinări frecvente. Toate acestea arată că organismul tău este suprasaturat cu grăsimi. Ficatul, sistemul limfatic și fluxul sangvin găzduiesc prea multe grăsimi ce plutesc liber prin ele, generate de o dietă bogată în grăsimi pe termen lung. Aceste grăsimi împiedică absorbția cu ușurință a apei în fluxul de sânge. Un alt motiv este că celulele sunt împiedicate să accepte zahărul din sânge, din cauza rezistenţei la insulină; de aceea, organismul se vede nevoit să elimine excesul de glucoză prin urină. Aceste efecte ale unei diete foarte bogate în grăsimi pot provoca o sete neobişnuit de mare, gură uscată și urinări frecvente. (Din păcate, consumul excesiv de grăsimi este însoțit adeseori și de un consum excesiv de sare; simptomele pot apărea însă și în absența sării.)

Încetoșarea vederii. Sistemul nervos central are nevoie de glucoză pentru a putea funcţiona corect. Dacă rezistența la insulină persistă din cauza unei diete prea bogate în grăsimi, vederea poate deveni încetosată, intermitent sau încontinuu. Din păcate, atunci când te deshidratezi, corpul retrage o parte din apa aflată în lentilele ochilor pentru a-şi putea elimina glucoza în exces.

Foame neobişnuită, care arată că celulele nu primesc toată glucoza de care au nevoie pentru a se hrăni (din cauza grăsimii din sânge).

Oboseală şi iritabilitate, cauzate de faptul că nu primești energia de care ai nevoie, căci celulele tale nu sunt alimentate cu glucoză. Reține însă: pe lângă rezistența la insulină, prediabet si diabetul de tip 2, starea de epuizare poate fi cauzată și de altceva, cum ar fi o infecție virală mai slabă. Pentru că da, în corpul nostru sunt găzduite multe virusuri active, altele în stare latentă care abia așteaptă să se activeze dacă le dai ”papa”, iar multe dintre ele au ”cazare” în ficat.

Probleme digestive: pancreasul tău nu produce numai insulină, ci și o serie de enzime care îți ajută organismul să descompună alimentele. Dacă pancreasul tău este ineficient, el nu produce suficientă insulină, și nici enzime, îngreunând în acest fel digestia. În mod normal, deficitul de enzime nu este cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla. Din păcate, el este însoţit însă de un ficat slăbit, stagnant sau leneş, care nu produce o cantitate suficientă de bilă pentru a digera grăsimile. Acest lucru tensionează glandele gastrice din stomac, silindu-le să producă o cantitate excesivă de acid clorhidric, fapt care le slăbește. Atunci când ficatul devine mai puternic şi mai sănătos, povara pe care trebuie să o ducă pancreasul în spinare scade.

Hipoglicemia: aceste carenţe de energie, care apar atunci când nivelul glucozei din sânge scade de la o oră la alta, sunt consecinţa slăbiciunii ficatului și a glandelor suprarenale, care nu funcționează la capacitate normală. Atunci când ficatul devine stagnant şi leneş, el poate ajunge să nu mai stocheze deloc glucoză, ceea ce înseamnă că nu mai poate elimina glucoză în sânge atunci când nivelul glicemiei scade. În consecință, glandele suprarenale se văd nevoite să producă o cantitate suplimentară de adrenalină pentru a compensa scăderea glicemiei.

Adrenalina acționează ca un combustibil în locul glicemiei, dar acest proces duce în timp la slăbirea glandelor suprarenale. Într-o manieră similară, oamenii care țin posturi negre intermitente, dar incorecte, își slăbesc în timp glandele suprarenale, silindu-şi organismul să funcționeze cu adrenalină, în locul glucozei.

CE ANUME CAUZEAZĂ ÎN REALITATE DIABETUL DE TIP 2 ȘI HIPOGLICEΜΙΑ

Deşi comunitățile medicale nu conștientizează acest lucru, cauzele diabetului de tip 2 și ale hipoglicemiei au o legătură directă cu ficatul și cu glandele suprarenale.

Atunci când ești supus unui stres continuu și ai parte de experiențe dificile, dar inevitabile, glandele tale suprarenale îți inundă corpul cu adrenalină, un hormon care te încarcă cu o energie suplimentară, necesară cazurilor de urgență. Deși adrenalina este un hormon extrem de util în cazurile de viață și de moarte, dacă operezi în mod constant ca și cum te-ai afla într-o criză și eşti incapabil să elimini adrenalina foarte corozivă care îți impregnează organele şi glandele, aceasta va sfârși prin a produce pagube serioase. Alături de dieta foarte bogată în grăsimi, ea poate duce la saturarea ficatului, silindu-l să devină stagnant și lenes.

În mod normal, pancreasul este neted ca pielea unui bebeluş, însă coroziunea provocată de adrenalina secretată din cauza fricii şi a altor emoții negative, dar și de cea secretată pentru a compensa lipsa glucozei din sânge, sfârșesc prin a-ți epuiza pancreasul, creând „bătături” din ce în ce mai groase și mai dure pe suprafaţa acestuia.

Atunci când te naști, pancreasul tău poate fi comparat cu un card de credit nou-nouţ. Unii oameni vin pe lume cu un plafon de creditare ridicat, cu o linie de creditare generoasă și cu multe „mile de zbor”. Alții vin pe lume cu un plafon de creditare scăzut, cu rate mai mari ale dobânzilor şi cu mai puține bonusuri, din cauza cantităţii şi varietății toxinelor cu, care s-au născut. În ambele cazuri, este foarte usor să atingi limita de creditare dacă nu eşti suficient de atent. Atunci când trec prin viață epuizându-se și calmându-şi stresul cu ajutorul alimentelor prăjite sau bogate în grăsimi, al înghețatelor și fursecurilor etc., oamenii îşi dezechilibrează pancreasul și îşi consumă „milele de zbor”, (Atunci când se întâmplă acest lucru, ficatul este deja complet stagnant sau prea leneş pentru a mai putea acționa ca un frate mai mare al pancreasului, protejându-l, aşa cum ar trebui să facă în mod normal.)

În timp, aceste dezechilibre reduc capacitatea pancreasului de a produce suficientă insulină pentru a trimite întreaga cantitate de glucoză din sânge către organele şi glandele care au nevoie de ea. Acest lucru este suficient pentru a produce prediabetul şi diabetul de tip 2.

Din păcate, lucrurile nu se opresc aici. Întregul corp se deteriorează din cauza fluxului cronic de adrenalină generat de emoțiile negative. Mai ales dacă ai obiceiul să mănânci alimente bogate în grăsimi pe fondul acestor emoţii şi al stresului aferent, pancreasul tău va produce insulină, care se va amesteca cu adrenalina din sânge, determinându-ți corpul să asocieze insulina cu adrenalina cauzată de teamă care îi face rău. În timp, multe din celulele tale devin alergice” la acest amestec de adrenalină / insulină, făcându-le să respingă ambii hormoni.

Cercetările medicale nu au descoperit încă acest hibrid de tip „Frankenstein” (după cum îl numește Anthony) și nu înțeleg că organismul fizic se revoltă în acest fel. Aceasta este una dintre principalele cauze ale slăbiciunii pancreasului, care duce la diminuarea producției de insulină și la neacceptarea glucozei de către celulele corpului (rezistența la insulină).

Mesele prea bogate pot declanşa la rândul lor un exces al secreției de adrenalină, căci glandele suprarenale sunt ca o stație de pompieri, iar grăsimile alimentare declanşează un semnal de alarmă. Atunci când glandele suprarenale primesc semnalul că în sânge a ajuns un nivel ridicat de grăsimi, punând pancreasul, ficatul şi inima într-un pericol imediat, stația de pompieri (glandele suprarenale) îşi trimite maşinile (adrenalina) pentru a corecta situația. Adrenalina diluează sângele și crește uşor ritmul cardiac, pentru a împinge în acest fel grăsimile prin artere şi prin vene, astfel încât sângele să nu devină stagnant din cauza conținutului său prea ridicat în grăsimi. Acest flux de adrenalină stimulează suficient de mult digestia pentru a contribui în acest fel la transportul grăsimilor prin tractul intestinal, accelerând acțiunea peristaltică și silindu-te să te duci mai des decât în mod normal la toaletă, astfel încât să elimini surplusul de grăsimi din intestine, pentru ca acestea să nu apuce să fie absorbite în fluxul de sânge și în ficat. Deşi aceste funcții ale adrenalinei te protejează într-adevăr într-o situație de criză, prețul plătit este destul de mare, întrucât procesul poate slăbi de-a lungul timpului ficatul, pancreasul, glandele suprarenale și inima.

La extrema opusă, este posibil ca glandele suprarenale să nu funcționeze la capacitate și să producă prea puțină adrenalină. Și în acest caz pancreasul este nevoit să lucreze ore suplimentare pentru a compensa acest deficit. Dacă această afecțiune devine cronică și dacă se întâmplă să contractezi o infecție virală minoră, pancreasul se poate inflama sau mări, slăbindu-şi la rândul lui eficacitatea. Un ficat și un sistem imunitar puternic pot ține la distanţă agenții patogeni, astfel încât neurotoxinele şi microorganismele să nu poată ajunge în pancreas, inflamându-l.

Există și situația de epuizare a glandelor suprarenale, atunci când glandele suprarenale instabile produc când prea puţină, când prea multă adrenalină. Şi de această dată pancreasul este epuizat, căci lucrează la capacitate maximă, încercând să compenseze fie deficitul, fie surplusul de adrenalină. Cu alte cuvinte, inconsistența pancreasului este direct proporţională cu cea a glandelor suprarenale. Reacţia de tip luptă sau fugi” acționează ca un întrerupător al producţiei de insulină. Consumatorii de cafeină apasă zilnic pe acest întrerupător, sfârşind prin a-şi epuiza complet pancreasul.

Un precursor al diabetului de tip 2 este fluctuația nivelului de glucoză din sânge numită hipoglicemie care indică o problemă serioasă referitoare la capacitatea corpului tău de a gestiona corect glucoza. Această condiție apare atunci când ficatul nu mai reuşeşte să depoziteze și să elibereze corect glucoza, devenind stagnant sau leneş, dar şi atunci când nu consumi la fiecare două ore (sau chiar mai des) o gustare uşoară și echilibrată, cum ar fi un fruct (pentru a obține zaharurile și potasiul de care ai nevoie) și câteva verdețuri sau legume (pentru sodiu). Sărirea regulată a meselor îți forţează organismul să recurgă la prețioasa glucoză stocată în ficat, determinându-l să funcționeze cu adrenalină. Aşa cum am mai spus, aceasta deteriorează pancreasul, creează o rezistență la insulină şi duce în timp la epuizarea glandelor suprarenale şi la îngrășare.

(Dacă ai un ficat puternic și nu ai de-a face cu un nivel ridicat al agenților patogeni precum virusurile și / sau bacteriile, poți mânca haotic mulți ani, fără a avea parte de efectele nocive descrise mai sus. Dacă te confrunți însă cu o deteriorare de orice natură a stării tale de sănătate, este absolut esențial să consumi mici gustări frecvente de-a lungul zilei, sau cel puţin să iei anumite suplimente cu săruri minerale și carbohidrati, cum ar fi sucul de ţelină, apa de cocos sau apa cu lămâje. Cele mai bune răman însă gustările echilibrate, iar dacă suferi de hipoglicemie nu ar trebui să ții niciodată post intermitent.

Un alt factor major de influență este tipul alimentelor pe care le consumi. Există o concepţie greşită foarte frecvent invocată potrivit căreia diabetul este cauzat de consumul foarte multor alimente bogate în zahăr. În realitate, nu zahărul este problema, ci combinația dintre zahăr și grasimi, dar mai ales grăsimile. De exemplu, ai putea mânca fructe toată ziua pe întreaga durată a vieții tale fără să te îmbolnăveşti vreodată de diabet. (De fapt, consumul foarte multor fructe reprezintă cea mai eficientă modalitate de a-ți prelungi viața, aşa cum voi explica într-un articol viitor ”Teama de fructe”.)

Adevărata problemă sunt grăsimile. Majoritatea oamenilor care consumă alimente procesate de genul prăjiturilor, fursecurilor, gogoşilor, înghețatei şi aşa mai departe, sau cei care consumă o mâncare aparent sănătoasă, cum ar fi carnea de pui, dar îşi încheie masa cu un desert, consumă de fapt multă grăsime şi mult zahăr în acelaşi timp. Deşi zahărul neataşat de alte substanţe nutritive (cum este zahărul tos, nu cel din fructe, verdețuri, plantele medicinale și aromatice, cele sălbatice, legumele, mierea neprocesată, siropul pur din arțar sau apa de cocos) este într-adevăr nesănătos, cea mai mare presiune asupra ficatului şi pancreasului este exercita de grăsimi.

Primul lucru care se întâmplă într-un astfel de caz este faptul că rezistența instantanee la insulină generată de nivelul ridicat al grăsimilor din sânge cauzat de consumul de proteine de origine animală (carne de porc sau de pui, ca să nu mai vorbim de alimentele de tip fast-food, scăldate în grăsimi) – sau chiar consumului anumitor alimente de origine vegetală precum fursecurile fără gluten, care sunt pline până la refuz cu nuci, semințe și ulei – afectează capacitatea organismului de a-i permite insulinei secretate de pancreas să conducă zahărul în interiorul celulelor.

Prin urmare, foarte multe glucide vor pluti liber în sângele tău, fără a hrăni vreo celulă. Un ficat sănătos va colecta cât de multă glucoză poate pentru vremuri mai grele, dar în timp, o dietă prea bogată în grăsimi și proteine de origine animală sau în uleiuri procesate va epuiza ficatul. Acesta va deveni vulnerabil, din cauza responsabilității constante de a elimina excesul de glucoză din sânge, dar și din cauza aşteptării prea multor ore între mese. Atunci când ficatul devine suprasolicitat în acest fel, el elimină glucoza stocată înapoi în fluxul de sânge. Acest mecanism este prima etapă a procesului de tranziție de la hipoglicemie la diabet.

Dat fiind că întreaga povară a procesării grăsimilor stă pe ficatul tău, o dietă foarte bogată în grăsimi de origine animală (care există chiar și în cea mai slabă carne, pe care oamenii o consideră sănătoasă) poate încetini activita- tea acestui organ, făcându-l incapabil să stocheze şi să elibereze glucoza aşa cum ar trebui. Metalele mari și grele, la care se adaugă deficitul de glucoză generat de lipsa gustărilor vor duce, mai devreme sau mai târziu, la diabet de tip 2.

În acelaşi timp, pancreasul trebuie să producă enzime pentru descompunerea grăsimilor, astfel încât acestea să poată fi digerate. Prin urmare, o dietă bogată în grăsimi sileşte pancreasul să muncească și mai mult, iar dacă acest organ este deja suprasolicitat din alte cauze, cum ar fi emoțiile negative severe și / sau inundarea lui cu adrenalina extrem de corozivă secretată de glandele suprarenale, o dietă bogată în grăsimi poate fi suficientă pentru a-l împinge la limită și pentru a crea diabetul de tip 2.

Vestea bună este că toate aceste daune sunt complet reversibile. În continuare, vei afla cum îți poți vindeca pancreasul şi ficatul, şi în ce fel îți poți corecta rezistența la insulină, astfel încât să poți pune în sfârşit capăt diabetului de tip 2 și hipoglicemiei.

VINDECAREA DIABETULUI DE TIP 2 ȘI A HIPOGLICEMIEI

Dat fiind că nu înţeleg ce se întâmplă de fapt în cazul diabetului de tip 2 şi a hipoglicemiei, comunitățile medicale nu recomandă o dietă corectă în astfel de situații. De regulă, ele recomandă o dietă cu foarte puțin zahăr (sau deloc), spunându-le pacienților să evite complet fructele și să consume îndeosebi proteine (de origine vegetală, animală, sau din ambele categorii). În mod normal, comunităţile medicale consideră că aceste recomandări intră sub incidenţa unei „diete echilibrate”, expresie mult mai puțin rațională decât pare la prima vedere, întrucât nu se bazează pe o înțelegere a cauze- lor reale ale acestor afecțiuni.

Cei care respectă aceste recomandări par să aibă o oarecare îmbunătățire a stării de sănătate, dar de fapt rămân pentru totdeauna diabetici, şi nu nişte diabetici funcționali, ci cu adevărat suferinzi, căci starea lor de sănătate se deteriorează încontinuu. Grăsimile din carne nu fac decât să înrăutățească și mai mult starea de sănătate, în timp ce consumul de fructe este absolut critic pentru vindecarea diabetului. Este important să înțelegi că grăsimile de origine animală sunt cele care ți-au slăbit de la bun început pancreasul şi ficatul.

Zahărul nu a fost decât mesagerul, iar ceea ce fac instituțiile medicale, este să împuște mesagerul. Zaharul nu face decât să indice rezistența la insulină cauzată de faptul că pancreasul şi ficatul sunt suprasolicitate de grăsimi.

Este uşor să consumi o dietă bogată în grăsimi de origine animală (sau chiar vegetală) fără măcar să îți dai seama. Chiar şi 120 de grame de carne degresată conţin o lingură de grăsimi concentrate care îți împovărează pancreasul şi ficatul. Prin urmare, dacă o persoană suferă de rezistență la insulină (deşi are o dietă considerată în mod tradițional „sănătoasă”) şi consumă inclusiv zahăr, acesta va genera probleme cu insulina, atrăgând atenția tuturor, deşi el nu este decât marcatorul problemei, nu instigatorul ei.

De bună seamă, zahărul tos și mulți alți îndulcitori nu sunt buni pentru sănătate, deci nu ți-i recomand, dar pentru a-ți vindeca diabetul de tip 2 și hipoglicemia este esențial să îți reduci consumul de grăsimi şi să îţi sporeşti consumul de fructe proaspete, verdețuri, plante medicinale și aromatice, plante sălbatice și legume. Îți recomand insistent o cură de detoxificare pe care o prezint pacientilor mei, prin care îți vei ajuta cel mai eficient ficatul, pancreasul şi glandele suprarenale, stabilizându-ți în acelaşi timp nivelul de zahăr din sânge.

Medicii prescriu insulină. Deși aceasta reduce într-adevăr nivelul glucozei din sânge, ea nu vindeca in niciun fel principalele probleme. respectiv glandele suprarenale suprasolicitate, pancreasul deteriorat, ficatul disfunctional, emoțiile negative cronice și / sau rezistența la insulină.

Abordarea care urmează este mult mai focalizată pe vindecarea tuturor cauzelor amintite mai sus, care generează diabetul de tip 2 si hipoglicemia.

De regula, în consultațiile terapeutice le ofer pacienților câteva recomandări importante despre ”cum se poț vindeca în sfârşit”. Durata acestui program depinde de cât de mari sunt daunele care trebuie reparate. Dacă vei pune cu perseverență în aplicare informațiile din programele si recomandarile date creându-ţi cu ajutorul lor un protocol personalizat, vei obține cu siguranță rezultate.

Prin schimbarea mediul și stilului alimentar, hidratare, prin terapii corporale și lucru cu emoțiile stagnate în corp, și prin a lucra la setarea minții, foarte mulți oameni și-au vindecat afecțiunile și simptomele de care sufereau. Unii dintre ei s-au vindecat într-un timp foarte scurt. În cazul altora, procesul de vindecare a durat ceva mai mult. Totul depinde de maniera în care aplică fiecare informațiile educaționale, dar și de starea lor de sănătate din momentul începerii protocolului.

Indiferent cât de mult timp durează procesul de vindecare în cazul tău, nu-ţi pierde speranţa. Fă ceea ce poți în momentul de faţă. Chiar dacă nu poţi aplica decât unul sau două instrumente dintre cele recomandate, continuă să faci acest lucru, astfel încât să îți îmbunătățești cât de cât starea de sănătate, sau cel puţin să blochezi deteriorarea în continuare a acesteia. Dacă vei dori vreodată să avansezi și mai mult, informaţiile pe care le vei primi prin programele pe care le creez te vor aştepta atât timp cât va fi necesar. Totul depinde de tine, de determinarea ta și de cee ce îți dorești de la viață și de la starea ta de sănătate.

Dinamizează-ti glandele suprarenale.

Faptul că ai diabet de tip 2 înseamnă cel ma probabil că ai o problemă cu glandele suprarenale. De aceea, un prim pas către vindecare constă în a echilibra glandele suprarenale, (citește articolul Epuizarea Glandelor Suprarenale) și în a urma recomandările din acesta, pentru a-ți stabiliza şi întări glandele suprarenale. Sau pentru mai multe informații și plan de tratament ma poți contacta și programa un consult de Medicină Integrativă.

Alimente vindecătoare

Chiar dacă te regăsești sau nu în ceea ce ai citit mai sus, îți recomand ca de acum să integrezi în dieta ta alimentară fructele și legumele și cât mai multă hrană vie. Afinele (de preferat sălbatice), spanacul, țelina, papaya, germenii, varza kale, zmeura, murele, cartofii, dovleacul, frunzele de coriandru, bananele, pepenii, salata verde, roşiile, merele, castraveţii şi sparanghelul sunt câteva dintre cele mai importante alimente pe care trebuie să le consumi dacă suferi de diabet de tip 2 sau de hipoglicemie. Aceste alimente detoxifică ficatul, stabilizează nivelul glucozei, susțin pancreasul, dinamizează glandele suprarenale și stabilizează insulina.

Pe de altă parte, va trebui să eviți sau să elimini cu orice preț anumite alimente, și îndeosebi brânzeturile, laptele, smântâna, untul, ouăle și uleiurile procesate. Evită de asemenea zahărul procesat. Poți consuma în schimb fără probleme zaharurile naturale din fructe, din mierea neprocesată, din apa de cocos și din siropul pur de artar.

lerburi şi suplimente vindecătoare

Înainte de a începe să le utilizezi, ai nevoie neapărat de o consultanță pentru a stabili exact cantitatea și ritmul în care să le consumi.

Suplimente alimentare recomandate pentru diabet (de tip 1, de tip 1,5 [LADA] și de tip 2), prediabet, hipoglicemie și fluctuații ale zahărului din sânge

  • Suc proaspăt de țelină APIO: până la 1 litru, zilnic
  • 5-MTHF: 1 capsulă, de două ori pe zi
  • Afine sălbatice, pulbere: 1 lingură, zilnic
  • Amla (coacăz Indian): 2 linguriţe, de două ori pe zi
  • Ashwagandha: 1 pipetă, de două ori pe zi
  • Ciuperci chaga: 2 linguriţe sau 6 capsule, zilnic
  • Glutation: 1 capsulă, zilnic
  • Hibiscus: 1 cană de ceai, de două ori pe zi
  • lod nativ: 6 picături mici (nu pipete), de două ori pe zi
  • L-lizină: 2 capsule de 500 miligrame, de două ori pe zi
  • Măceș: 1 cană de ceai, de două ori pe zi
  • Pulbere de orz verde: 2 linguriţe sau 6 capsule, zilnic
  • Roiniță: 2 pipete sau 1 cană de ceai, de două ori pe zi
  • Schisandra: 1 cană de ceai, de două ori pe zi
  • Spirulină: 2 linguriţe sau 6 capsule, zilnic
  • Turmeric: 2 capsule, de două ori pe zi
  • Urzici, frunze: 2 pipete sau 1 cană de ceai, de două ori pe zi
  • Vitamina B₁₂ (sub formă de adenozilcobalamină și metilcobalamină): 1 pipetă, de două ori pe zi
  • Vitamina C (Micro-C): 4 capsule, de două ori pe zi
  • Zinc (sub formă de sulfat de zinc lichid): până la 1 pipetă, de două ori pe zi

Aceste suplimente sunt recomandate de Anthony William, Mediu Medical în cartea sa: Secrets Behind Chronic and Mystery Illness and How to Finally Heal (Revised and Expanded Edition).

Îți mulțumesc pentru răbdarea și interesul de a parcurge acest material, și îți reamintesc că: Vindecarea este una dintre cele mai mari libertăți pe care ni le oferă Dumnezeu. Vindecarea este legea Universului, este lumina sau oricum vrei să numești sursa superioară – nu legea oamenilor – așa că ea împarte o dreptate autentică. Neavând limite, vindecarea de toate bolile misterioase poate depăși orice imaginație.

Cu dedicare, implicare și inima deschisă către toți cei care se află pe calea unei vieți conștiente,

semnatura_claudia_maria_murariu

Balneofiziokinetoterapeut/Specializat în Medicină Integrativă, Autor & Fondator Centrul Sakura

Articol scris în 21.06.2024

Bibliografie:
Book Secrets Behind Chronic and Mystery Illness and How to Finally Heal (Revised and Expanded Edition) Anthony William, Mediu Medical

Notificare
Informațiile furnizate în acest articol au doar scop informativ general, educațional.
Informațiile nu intenționează să înlocuiască un sfat sau un tratament medical, și nici nu trebuie să se bazeze pe ele pentru diagnosticarea, prevenirea sau tratamentul oricărei considerente de sănătate. Consultați-vă cu un medic/terapeut autorizat din domeniul sănătății înainte de a modifica sau întrerupe orice medicamente, tratament sau îngrijire, sau de a începe orice dietă, exerciții fizice sau program de suplimentare nutrițională.

Pentru Notificarea Legală accesați: https://centrulsakura.ro/notificare-legala

Mulțumesc pentru interesul acordat programului/cursului!

Felicitări că vreți să faceți pași spre vindecare și prevenția bolilor!

Toate programele și cursurile ghidate de mine, sunt unice și autentice. Scopul este să dau mai departe experiența și semnătura mea terapeutică, spre ajutorul dumneavoastră și a altor oameni. Momentan cursul/programul s-a încheiat sau este in derulare. Pentru a afla primul când se lansează, vă rog să vă înregistrați și să vă lasați e-mailul, folosind formularul de mai jos:  

Fii cea mai bună versiune a ta,

semnatura_claudia_maria_murariu

Te-ai înscris cu succes la newsletter.

Între timp, hai să ne conectăm pe social media, unde o să accesezi multe informații valoroase și vom putea socializa în timp real.

Fii cea mai bună versiune a ta,

semnatura_claudia_maria_murariu

NOTĂ DE INFORMARE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE PE SITE-UL CENTRULSAKURA.RO

În vigoare începând cu data de 7 Mai 2021

 

În acest document, puteți găsi informații privind următoarele subiecte:

1. CINE SUNTEM

2. CE DATE PRELUCRĂM DESPRE DUMNEAVOASTRĂ

3. DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ

4. DREPTUL DE A DEPUNE O PLÂNGERE

5. CUM PARTAJĂM INFORMAȚIILE

6. INFORMAȚII DE CONTACT

7. COOKIE-URI

8. MODIFICĂRI PRIVITOARE LA NOTA DE INFORMARE

 

1.CINE SUNTEM

Domeniul centrulsakura.ro este inregistrat si administrat de S.C. SAKURA MOMENTS SRL.
S.C. SAKURA MOMENTS SRL 
(denumită în continuare „noi”) este o societate de naţionalitate română, cu sediul în B-dul THEODOR PALLADY  23  –  Bucureşti  sect 3, având numărul de ordine în Registrul Comerțului J40/10951/2015, CIF 32746921.

Colectăm și prelucrăm diferite categorii de date personale de la dumneavoastră în calitate de utilizator al website-ului centrulsakura.ro (denumit în continuare „website-ul” sau “pagina de internet”), ceea ce, în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene privind protecția datelor personale, ne conferă calitatea de operator de date pentru astfel de date.

Protecţia datelor dumneavoastră cu caracter personal este foarte importantă pentru noi. Prezenta notă de informare cu privire la Prelucrarea Datelor Personale descrie practicile noastre privind colectarea și utilizarea de către noi a datelor dumneavoastră personale ca urmare a interacţiunii cu website-ul nostru. Aceste prevederi nu acoperă şi situaţia concursurilor publicitare.

Vă rugăm să citiți cu atenție această Notă de Informare pentru a înțelege cum prelucrăm datele dumneavoastră personale.

Dacă vreţi să citiţi despre cookie-urile pe care le folosim în website, mergeţi la secţiunea 7. COOKIES.

 

2. CE DATE PRELUCRĂM DESPRE DUMNEAVOASTRĂ

Atunci când vizitaţi website-ul nostru, prelucrăm următoarele date care vă privesc:
2.1 Utilizarea website-ului
2.2 Date prelucrate prin Google Analytics
2.3 Newsletter

2.1 Utilizarea website-ului

Website-ul colectează în mod automat anumite informații . Aceste informații includ adresa de protocol internet (IP), locația generală în care se află computerul sau dispozitivul dumneavoastră (la nivel de oraş), tipul de browser, sistemul de operare, momentul accesării, link-ul paginii accesate, istoricul de vizualizare al paginilor website-ului nostru, informații despre dispozitiv, programe vizualizate, id dispozitiv (notificari și identificare), timestamp, cerere/acţiune.

Folosim aceste informații pentru a ne putea concepe site-ul şi aplicaţia în așa fel încât să se adapteze mai bine la nevoile utilizatorilor noștri. Temeiul prelucrării este interesul nostru legitim de a monitoriza activitatea pe site şi a asigura securitatea site-ului. Datele sunt păstrate atâta timp cât nu vă retrageți consimțământul, pe durata perioadei de găzduire a datelor contractate de noi cu societatea deținătoare a serverelor pe care ni le închiriază, respectiv Claus Web SRL, Satu Mare, România.

Temeiul juridic pentru prelucrare

Prelucrarea datelor dumneavoastră are loc în baza interesului nostru legitim de a măsura audienţa website-ului nostru.

De asemenea, pagina noastră de internet utilizează cookie-uri, despre care puteți citi în secţiunea 7 mai jos. Ca regulă generală, pentru plasarea cookie-urilor care nu sunt strict necesare funcţionalităţii paginii este necesar consimţământul dumneavoastră, pe care vi-l solicităm la intrarea pe site. Opţiunile dumneavoastră privind cookie-urile pot fi modificate oricând, instrucţiuni în acest sens fiind incluse în Politica de cookie-uri (Secţiunea 7).

2.2 Datele prelucrate prin Google Analytics

Prin Google Analytics următoarele date personale (pseudonimizate) vor fi colectate și utilizate în scopurile date:

  • Identificatori de utilizator / dispozitive pseudonime, utilizate pentru corelarea evenimentelor individuale de date și în scopuri statistice.
  • Adresă Internet (IP) – folosită pentru estimarea locației geografice exacte și apoi ştearsă. Locația geografică este utilizată în scopuri statistice, precum și personalizarea experiențelor utilizatorilor.
  • Informații despre vizitarea site-ului, inclusiv adresele URL accesate și caracteristicile conținutului pe care îl vizualizaţi pe site, utilizat în scopuri statistice și pentru personalizarea experienței utilizatorului.
  • Caracteristicile dispozitivului, cum ar fi marca și modelul, versiunile software și caracteristicile de afișare, utilizate în scopuri statistice și personalizarea experienței utilizatorului.

O explicație de ordin tehnic a modului în care Analytics ascunde adresele IP.

Atunci când un client Analytics solicită ascunderea adresei IP, Analytics va face acest lucru cât mai repede posibil, în limitele tehnice permise, la punctul cel mai timpuriu din rețeaua de culegere. Funcția de ascundere a adreselor IP din Analytics setează ultimul octet din adresele IP ale utilizatorilor IPv4 și ultimii 80 de biți din adresele IPv6 la zero în memorie, la scurt timp după ce sunt trimise în rețeaua de culegere Analytics. În acest caz, adresa IP completă nu este scrisă niciodată pe disc.

2.2.1 Destinatarii datelor

Pentru atingerea acestor scopuri de mai sus folosim Google Analytics. Google Analytics va efectua analizele și ne va oferi rezultatele care ne ajută să vă personalizăm experiența de lectură pe site-ul nostru web la nevoile dvs.

Datele dumneavoastră pot fi stocate de către Google Analytics şi în țări din afara Spaţiului Economic European. Nivelul adecvat de protecţie pentru datele care vă privesc este asigurat prin folosirea tehnologiei actualizată continuu.

2.2.2 Cât timp stocăm datele dvs.?

Datele pe care le colectăm utilizând Google Analytics vor fi stocate 26 de luni.

2.2.3 Temeiul juridic pentru prelucrare

Prelucrarea datelor dumneavoastră prin Google Analytics are loc în baza interesului nostru legitim de a măsura audienţa website-ului nostru.

2.3 Newsletter

În cazul în care te abonezi la newsletter, unele date cu caracter personal sunt furnizate de tine in mod direct.

In acest caz vom prelucra datele tale cu caracter personal in baza consimtamantului tau expres de a te abona la astfel de newslettere și de a-ti fi prelucrate datele în acest scop. Poti oricand sa te dezabonezi de la newsletter astfel:

– accesarea link-ului de dezabonare, special destinat de la finalul newsletter-ului primit;
– contactarea Sakura Moments srl, utilizând instrumentele dinsponibile pe Site centrulsakura.ro în secțiunea Contact, fără nici o obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă.

În cazul în care te abonezi la newsletter te vom tine la curent cu ofertele pe care le avem la produse și servicii din gama noastră de produse, prin transmiterea de newslettere periodice pe e-mail SMS, notificări push, și apeluri telefonice cu privire la ofertele noastre. 

 

3. DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ

Scopurile pentru care prelucrăm datele dumnevoastră cu caracter personal, nu sunt acelea de a vă identifica, ci sunt acelea de a vă îmbunătăți experiența în timpul vizitei pe site. Nu suntem în măsură să identificăm vizitatorii în mod real, prin datele colectate automat, ci doar în situația în care Dvs. ne furnizați aceste date în mod suplimentar (ex. Formular de contact prezent pe site, dacă e cazul). Cu toate acestea nu excludem posibilitatea ca terții (Google Analytics și societate furnizoare a spațiului de găzduire), împreună cu alte date personale, să aibă capacitatea de a vă identifica. În calitate de persoană vizată, aveți drepturi legale specifice legate de datele personale pe care le colectăm de la dumneavoastră. Vom respecta drepturile dumneavoastră și vom da curs solicitărilor dumneavoastră în mod adecvat.

    1. Dreptul de a vă retrage consimțământul: Dacă v-ați dat consimțământul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră personale, vă puteți retrage consimțământul în orice moment. În cazul cookie-urilor, această retragere se poate face foarte simplu din bara specifică, prezentă tot timpul pe ecran, sau din browser.
    2. Dreptul la acces: Puteți solicita informații legate de datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră, inclusiv informații legate de categoriile de date pe care le deținem sau pe care le controlăm, pentru ce sunt folosite acestea, sursa din care le-am colectat dacă le-am obţinut indirect, și cui sunt divulgate aceste date, dacă este cazul.
    3. Dreptul la rectificare: Aveţi dreptul de a obține de la noi rectificarea datelor personale care vă privesc. Aveţi posibilitatea să folosiţi funcţionalităţile contului în acest sens, şi în plus ne puteţi contacta în modalitatea prevăzută la secţiunea de mai jos.
    4. Dreptul la restricționare: Puteți obține din partea noastră restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră personale, în cazul în care:
      • contestați corectitudinea datelor dumneavoastră personale, pentru perioada de care avem nevoie pentru a verifica corectitudinea,
      • prelucrarea este nelegală, dar vă opuneţi ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor,
      • nu mai avem nevoie de datele dumneavoastră personale dar dumneavoastră le solicitați pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanţă, sau
      • vă opuneţi prelucrării, pentru intervalul de timp în care verificăm dacă interesele noastre legitime prevalează asupra alor dumneavoastră.
    5. Dreptul la portabilitate: Aveți dreptul de a primi datele dumneavoastră personale pe care ni le-ați furnizat, iar în cazul în care este fezabil din punct de vedere tehnic, să solicitați ca noi să transmitem datele dumneavoastră personale (pe care ni le-ați furnizat) unei alte organizații.

      Aceste două drepturi sunt drepturi pe care le aveți dacă, în mod cumulativ:

          • Vă prelucrăm datele personale cu mijloace automate;
          • Ne bazăm, în prelucrarea datelor dumneavoastră personale, pe consimțământul dumneavoastră sau prelucrarea de către noi a datelor dumneavoastră personale este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract la care sunteţi parte;
          • datele dumneavoastră personale ne sunt furnizate de dumneavoastră, și
          • transmiterea datelor dumneavoastră personale nu are un efect negativ asupra drepturilor și libertăților altor persoane.

      Aveți dreptul să primiți datele dumneavoastră personale într-un format structurat, folosit în mod curent și care poate fi citit automat.

      Dreptul dumneavoastră de a primi datele dumneavoastră personale nu trebuie să aibă un efect negativ asupra drepturilor și libertăților altor persoane. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă o transmitere a datelor dumneavoastră personale unei alte organizații implică, de asemenea, transmiterea datelor personale altor persoane (care nu își dau consimțământul pentru acest transfer).

      Dreptul ca datele dumneavoastră personale să fie transmise de către noi unei alte organizații este un drept pe care îl aveți dacă această transmitere este fezabilă din punct de vedere tehnic.

    6. Dreptul la ștergere: Aveți dreptul să solicitați să ștergem datele personale pe care le prelucrăm despre dumneavoastră. Trebuie să ne conformăm acestei cereri dacă prelucrăm datele dumneavoastră personale, si dacă datele personale nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate, cu excepția cazului în care datele sunt necesare:
        • pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare și la informare;
        • pentru a ne conforma unei obligații legale pe care o avem;
        • în scopuri de arhivare în interes public, științific sau pentru studii istorice sau în scopuri statistice; sau
        • pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

    7. Dreptul la obiecție: Acolo unde prelucrarea nu se bazează pe consimțământul dumneavoastră ci pe interesele noastre legitime sau pe cele ale unei terțe părți, puteți obiecta în orice moment la prelucrarea datelor dumneavoastră personale din motive legate de situația dumneavoastră particulară. În acest caz nu vom mai prelucra datele dumneavoastră personale, cu excepția cazului în care (i) putem dovedi motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dumneavoastră sau (ii) sau în cazul în care scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță. Dacă obiectați la prelucrare, vă rugăm să specificați dacă doriți, de asemenea, ca datele dumneavoastră personale să fie șterse, în caz contrar noi doar le vom restricționa.

      Puteți obiecta întotdeauna la prelucrarea datelor dumneavoastră personale în scop de marketing întemeiat pe interesul nostru legitim, oricare ar fi motivul dumneavoastră. Dacă marketingul s-a bazat pe consimțământul dumneavoastră, vă puteți retrage consimțământul.

Vă rugăm să rețineți:

    • Perioada de timp: Vom încerca să vă îndeplinim cererea în termen de o lună, perioadă care poate fi prelungită din cauza unor motive specifice legate de dreptul invocat sau de complexitatea cererii dumneavoastră. În orice caz, dacă această perioadă este prelungită, vă vom informa în privința termenului de prelungire și a motivelor care au dus la această prelungire.
    • Restricționarea accesului: În anumite situații, s-ar putea să nu vă putem acorda accesul la toate sau o parte a datelor dumneavoastră personale din cauza unor restricţii legale. Dacă vă refuzăm cererea de acces, vă vom comunica motivul acestui refuz.
    • Imposibilitatea identificării: În anumite cazuri, s-ar putea să nu vă putem identifica datele personale din cauza elementelor de identificare pe care ni le furnizați în cerere. În astfel de cazuri, dacă nu vă putem identifica drept persoană vizată, nu putem da curs cererii dumneavoastră în conformitate cu această secțiune, cu excepția cazului în care ne oferiți informații suplimentare care să ne permită să vă identificăm. Vă vom informa și vă vom da posibilitatea de a ne oferi astfel de detalii suplimentare.
    • Exercitarea drepturilor dumneavoastră: Pentru a vă exercita drepturile, vă rugăm să ne contactați în scris (inclusiv electronic) la detaliile de contact oferite în secțiunea 6 de mai jos.

4. DREPTUL DE A DEPUNE O PLÂNGERE

Dacă aveţi o nemulţumire cu privire la modul în care prelucrăm datele dumneavoastră, am prefera să ne contactaţi pe noi direct pentru a vă putea soluţiona problema. Cu toate acestea, puteţi contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal prin website-ul lor (www.dataprotection.ro), sau le puteţi scrie la:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336,
București, România

Tel. +40.318.059.211
Tel. +40.318.059.212
Fax +40.318.059.602
Email: anspdcp@dataprotection.ro


5. CUM PARTAJĂM INFORMAȚIILE

Nu vom divulga datele dumneavoastră personale decât în scopurile și către terții descrişi mai jos. Vom lua măsurile adecvate pentru a asigura că datele dumneavoastră personale sunt prelucrate, securizate și transferate în conformitate cu cerinţele legale.

5.1 Dezvăluirea datelor către terți

Vom partaja partea necesară din datele dumneavoastră personale numai în măsura în care sunt necesare şi numai următoarelor categorii de terţi:

  1. Societăți care ar putea să ne ofere servicii relevante pentru website, cum ar fi analiză trafic, integrări cu servicii social media, furnizori de servicii de marketing (cum ar fi newslettere), furnizori de publicitate pe site, furnizori de sisteme IT şi furnizorii de servicii de mentenanţă. O listă a acestora poate fi obţinută la cerere. În ce priveşte societăţile care plasează cookie-uri prin intermediul website-ului, găsiţi aceste informaţii în secţiunea 7 mai jos.
  2. Alte entitaţi cum ar fi autoritățile și instituțiile publice, contabilii, auditorii, avocații și alți consilieri profesionali externi, în cazul în care activitatea acestora necesită cunoașterea acestora sau în cazul în care legea ne impune să le divulgăm.

De asemenea, vom divulga informațiile dumneavoastră personale unor terți:

  1. În cazul în care ne solicitaţi sau ne daţi acordul în acest sens;
  2. Persoanelor care pot demonstra că deţin autoritatea legală de a acţiona în numele dumneavoastră;
  3. în cazul în care este interesul nostru legitim să facem acest lucru pentru a administra, extinde sau dezvolta activitatea comercială, de exemplu în cazul în care societatea noastră (sau o parte substanţială din bunurile sale) este achiziţionată de un terţ, situaţie în care datele personale deţinute de noi vor constitui unui dintre activele transferate;
  4. în cazul în care avem obligaţia de a dezvălui datele dumneavoastră personale pentru a respecta o obligație legală, orice solicitare legală din partea autorităţilor guvernamentale sau executive, şi după cum poate deveni necesar pentru a îndeplini anumite cerinţe de securitate națională sau de aplicare a legii sau a de preveni anumite activităţi ilegale;
  5. pentru a răspunde oricăror pretenţii, pentru a ne proteja drepturile noastre sau ale unui terţ, pentru a proteja siguranţa oricărei persoane sau pentru a preveni orice activitate ilegală.

6. INFORMAȚII DE CONTACT

Vă rugăm să adresați întrebările dumneavoastră privind subiectul protecției datelor și orice cerere pentru exercitarea drepturilor dumneavoastră la următoarele informații de contact:

S.C. SAKURA MOMENTS SRL
Adresă B-dul THEODOR PALLADY  23  –  Bucureşti  sect 3
Email: centrulsakura@gmail.com

 

7. COOKIE-URI

COOKIE-URI

Ce sunt şi de ce folosim cookie-uri?

Cookie-urile sunt fișiere text amplasate pe computerul sau dispozitivul dumneavoastră mobil atunci când ne accesați pagina de internet. Cookie-urile proprii (first party) sunt setate pe domeniile pe care le vizitați la momentul respectiv. Cookie-urile terţe (third party) sunt setate pe alte domenii decât cele ale paginilor de internet pe care le vizitați, cum ar fi cookie-uri setate de serviciile folosite de domeniul vizitat. Informațiile colectate de cookie-uri nu reţin numele, datele completate în formulare sau alte date personale de acest gen, însă conţin un ID unic pentru a deosebi un vizitator faţă de altul, ceea ce face ca acest ID să fie dată cu caracter personal.

Cookie-urile pot fi folosite în diferite scopuri. În primul rând, pot fi necesare pentru a asigura funcţionarea corectă a site-ului web. De exemplu, fără module cookie, poate fi dificil ca site-ul web să reţină că te-ai conectat sau ce produse ai adăugat în coşul de cumpărături. Acestea sunt denumite cookie-uri necesare, şi sunt active în mod automat, nefiind condiţionate de acordul vizitatorului. Tot în categoria cookie-urilor necesare intră şi cele plasate pentru a-ţi afişa publicitate nepersonalizată.

Cookie-urile de analiză colectează informații despre modul în care vizitatorii folosesc o pagină de internet, cum ar fi ce pagini sunt cele mai populare, ce metodă de conectare a paginilor este cea mai eficace și dacă utilizatorii primesc mesaje de eroare de la paginile de internet. Aceste cookie-uri ne permit să oferim utilizatorilor o experiență de utilizare de înaltă calitate și totodată ne permit să măsurăm audiența paginilor de internet. Ele au rolul de a contribui la îmbunătățirea modului în care funcționează pagina noastră de internet. Chiar dacă cookie-urile sunt unice, statisticile de utilizare a website-ului nu sunt legate de persoane individuale.

Pentru a alege să nu mai fiți urmărit de Google Analytics vă rugăm să vizitați http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

În al treilea rând, atunci când integrăm în site plug-inuri ale reţelelor de socializare, acestea plasează cookie-uri social media pentru a permite redarea conţinutului (de ex. youtube, soundcloud), pentru a-ţi da posibilitatea să te loghezi folosind un serviciu terţ (de ex. Facebook sau Google), precum şi pentru a-ţi da posibilitatea să apreciezi sau să distribui o pagină sau un produs pe serviciul de socializare preferat.

Un al patrulea motiv important pentru care am putea folosi cookie-uri este pentru a permite personalizarea publicităţii online. Personalizarea publicităţii este modul în care funcţionează industria online în prezent, şi care permite website-urilor să nu perceapă taxe de la vizitatori, ci să se finanţeze din publicitate. Or brandurile care îşi fac publicitate sunt interesate să ajungă la categoriile de audienţă relevante pentru produsele şi serviciile lor, ceea ce înseamnă selecţia unor anumite categorii de vizitatori către care să se afişeze reclamele respective. De regulă, prin selecţia acelor categorii brandurile nu prelucrează date personale, însă profilul care se creează despre vizitatori are la bază datele colectate prin intermediul cookie-urilor de profilare publicitară.

Puteţi opta să nu fiţi profilat de Google în scop publicitar, accesând https://www.google.com/settings/ads.

Ce cookie-uri folosim?

Cookie-urile plasate atunci când accesaţi pagina noastră sunt urmatoarele:

a. Cookie-uri strict necesare

Denumire Cookie: e4712a994e9316a33eb923d1ca4653ce
Scopul cookie-ului: E un cookie al frontend-ului CMS Joomla, nu este persistent, va fi sters automat la inchiderea browser-ului.
Durata de viață: sesiune
Domain: 
centrulsakura.ro

Denumire Cookie: cookieconsent_status
Scopul cookie-ului: Memoreaza alegerea de a accepta sau a refuza toate sau parte din cookies.
Durata de viață: 1 an
Domain: centrulsakura.ro

b. Cookie-uri de preferinta:
 
c. Cookie-uri reţele sociale* (Third party):
 
 
*Nota: Am putea sa utilizam plug-inurile unor rețele sociale/portaluri și prin intermediul acestora, operatorii respectivelor rețele sociale ar putea plasa cookies, sau activa cookies care sunt deja prezente pe dispozitivul utilizatorului (spre exemplu, în cazul logărilor anterioare pe respectivele rețele sociale/portaluri). Aceste cookies au scopuri de a furniza serviciile rețelelor sociale sau de statistica, dar este posibil și ca acestea să fie utilizate pentru profilare în scop publicitar. Vă informam asupra următoarelor cookies care ar putea fi prezente, specificând că acestea pot fi modificate direct de operatorii rețelelor sociale, modificări asupra cărora noi nu deținem controlul.

Pentru informații cu privire la scopurile, tipul și metodele de colectare, procesare, utilizare și stocare a datelor cu caracter personal de către platforma rețelei sociale, precum și modalitățile de exercitare a drepturilor acestora, vă rugăm să consultați politica de confidențialitate adoptată de acea rețeaua socială.
Facebook Cookies Policy: https://www.facebook.com/policies/cookies/
Youtube Privacy Policy: http://www.youtube.com/t/privacy
Google Privacy Policy: https://policies.google.com/privacy?hl=ro
Twitter Privacy Policy https://twitter.com/it/privacy

 

d. Cookie-uri harti Google Maps (Third party)*:

Denumire Cookie: 
NID
Scopul cookie-ului: 
Acest cookie contine Google ID si este folosit pentru a obtine informatii despre preferintele utilizatorului in legatura cu servicile google. Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc.
Durata de viață:
 6 luni
Domain:
 google.com
 
*Nota: Utilizăm plug-inurile unor rețele sociale/portaluri și prin intermediul acestora, operatorii respectivelor rețele sociale ar putea plasa cookies, sau activa cookies care sunt deja prezente pe dispozitivul utilizatorului (spre exemplu, în cazul logărilor anterioare pe respectivele rețele sociale/portaluri de ex. Google). Google Privacy Policy: https://policies.google.com/privacy?hl=ro
 

Opțiunile dumneavoastră privind cookie-urile
Opţiunile privind cookie-urile sunt configurabile din cadrul site-ului nostru – puteţi alege nivelul dorit, cel implicit fiind de acceptare doar a cookie-urilor necesare. Utilizarea acestorsetări pe site-ul nostru poate să nu ducă la ştergerea cookie-urilor deja setate. Puteţi şterge cookie-urile din setările browserului web, aşa cum este descris mai jos; totuși, această opțiune duce la ștergerea cookie-urilor persistente care v-ar putea stoca preferințele și setările personalizate de pagina noastră, ceea ce va conduce la nevoia de a reface selecţia (şi eventual a vă re-autentifica în conturi). Reţineţi şi că browser-ul dumneavoastră vă poate permite să specificați ce pagini de internet au întotdeauna sau nu au niciodată permisiunea de a folosi cookie-uri. Puteți găsi detalii suplimentare privind modul în care puteți șterge cookie-urile sau modul în care puteți gestiona cookie-uri pe diferite browsere accesând link-urile de mai jos:
Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in ChromeCookie settings in Safari web și iOS.
 
IAB a oferit pagina de internet de mai jos pentru a furniza în mod special informații privind problemele de confidențialitate legate de publicitatea pe Internet: http://www.youronlinechoices.com/ro/
Informații cuprinzătoare legate de modul în care organizațiile utilizează cookie-uri sunt disponibile pe: www.allaboutcookies.org
 
8. MODIFICĂRI PRIVITOARE LA NOTA DE INFORMARE
Ne rezervăm dreptul de a ne modifica, atunci când considerăm oportun, practicile de protecţie a datelor și de actualiza și modifica prezenta notă de informare în orice moment. Din acest motiv, vă încurajăm să verificaţi periodic prezenta notă de informare. Această notă de informare este actualizată la data la care apare în partea superioară a documentului.